Totalt antall sidevisninger

mandag 7. mai 2018

Sykkelens dag i Fredrikstad.


Har man en mulighet for å stikke seg frem så tar man den. Jeg vekker tydligvis noe oppsikt med velomobilen når jeg sykler forbi, så da sykler jeg til Fredrikstad da. Der arrangeres nemlig sykkelens dag. Har aldri vært med på det før så da prøver jeg det. Det som er ekstra gledelig er at det er en annen skalle her i distriktet som også har kjøpt seg velomobil og han ville bli med. Godt det finnes flere gærninger der ute. Jeg drar hjemmenfra klokken 04.30 på morran for jeg skal rekke første ferje fra Horten som går 06.15.
Vi stod først i køen på Bastø Fosen, kult å trille inn med en velomobil.

Det er vel nå det er greit å spørre; hvorfor velomobil egentlig. Ja det er jo et godt spørsmål og jeg klarer ikke (vil jeg tro) å svare skikkelig på dette, men det er jæskli moro det må innrømmes og det er en flott måte å forflytte seg på, man er ikke så veldig avhengig av været. I hele april så har jeg syklet i t skjorte og shorts. Det kan ikke de andre på racer, offroad eller fatbike skryte av, ikke det at jeg skryter men det er veldig behagelig å ligge inni dette skallet. Ps jeg starter 06.30 om morran.
Vi nærmer oss Plankebyen, dette er på Mosseveien.

Rune kikker på en Quest, selv har han en splitter ny WAW til bare 95.000 med elektro oppsett.
Samling før vi legger avgårde gjennom Fredrikstad sentrum sine gågater.
 Trivelig gjeng disse fra Syklistene nedre Glomma, denne gangen var det lastesykler som stod i fokus, men det er klart alle sykler er jo lastesykler men utvalget de stilte med var stort. Rune syklet bort for å lete etter en dass og den fant han og der ble han værende, grunnet renneræv.... Sier ikke mer om det.
På vei til sentrum og så videre til Bjørndalen for en lunsj.

Bjørndalen var et smykke av et pent sted, vil nesten påstå at det var det peneste stedet jeg har vært som er så sentrumsnært, her nede på østlandet. Flotte dam(m)er og gode stier til å gå og sykle på. Her møtte jeg Linda som gjerne ville teste velomobilen og det er klart at det fikk hun lov til. Bare å anbefale en Quest XS Linda. Grunnet en planlagt tur til Strømstad så brøt jeg tidlig opp fra dette lunsj stedet og Tor Ovesen geleidet meg gjennom sentrum og videre gjennom Gamlebyen, fikk tilogmed tatt en ferge i sentrum, helt gratis det med. Grunnet mye veiarbeid så hadde aldri jeg funnet frem så lett som det Tor viste meg, takkskarruha Tor
På vei ut av Gamlebyen, det er ikke få spørsmål man får i denne velomobilen. Foto Tor Ovesen

Ikke veldig lenge etter at dette bildet ble tatt forlot Tor meg. Foto Tor Ovesen
Endelig kan jeg legge ut på veien igjen og med fine sykkelstier så går det unna og jeg får mange lange blikk og hyggelige kommentarer. Etter en liten bomtur så må jeg rygge litt (ca 20 meter) da kom der et lite knepp fra girskifteren bak, deraileren, og ting gikk i lås. Vel da er det bare å velte stikkpilla over på siden og mekke litt. Litt banning og mye mekking så er ting på plass igjen og hvor lenge var man egentlig i paradis? Helt til jeg kom til Safirtunet boliger i Fredrikstad kommune, ikke virker gira helt skikkelig og det er veldig tungt å tråkke så noe alvorlig er i orden.....
Hele deraileren er kjørt skjev og sitter fast i en spalte i "karosseriet" Mere mekking og denne gangen er det noe som er skjevt og jeg får bare syklet i 2 mellomgir etter at dette er rettet ut så godt det lar seg gjøre.
Her har ikke Haldenveien sykkelsti og det er ikke så kult å sykle i sakte fart , men høflig som jeg er så slipper jeg frem bilene, de har det jo så travelt skal vite. Kommer meg til Skjeberg og her tar jeg et feil veivalg grunnet et skilt med bilde av sykkel og skiltet til Sverige..... Jævla dritt, jeg fikk den vanvittige detouren om Høysand camping og langt pokker inn i granskauen.... Kom etter mye banning og skyving ut til gamle E6 igjen, måtte skyve opp alle bakkene da giret ikke virker. Ringer etterhvert konemor som sitter på ferja til Strømstad og avtaler henting på gamle Svinesund. Vi kom nesten frem samtidig, jeg ventet vel i 2 minutter. Så gjorde vi Strømstad utrygg og hadde en bedre middag. Det ble 125 kilometer og jeg er veldig fornøyd med det. Skal det gjentaes? Så absolutt, jeg skal sykle ombord på ferja og heretter er det Fjordline som gjelder for meg, Oslofjord er en meget flott ferje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar