Totalt antall sidevisninger

mandag 5. desember 2016

Desember tur med FUP Norge

FUP Norge er en flott gruppe for deg som ikke ønsker for mye mas når det skal padles. Sikkerheten er ivaretatt på følgende måte, når vi padler sammen så holder vi sammen, enkelt og liketil og alle skjønner tegningen.
Nuvel søndag 4 desember ble det nok en tur i denne flotte gruppen. Kristine, Cecilie, Wenche, Geir og RulleRolf blir liksom aldri dårlig det når vi padler. Tidlig start sørger for gode bilder av soloppgang og helt vindstille er jo bare en ekstra liten bonus på morran.
Når en morgen starter sånn osv osv.

Tre blide jenter, Kristine m/kamera, Wenche der bak og Cecilie i rød kajakk.
Tenk å være så blid så tidlig da gitt

Wenche i foto posisjon.

Vakkert, vakkert, vakkert og stille så tidlig .

Så kom selen på besøk, ikke noe morratryne på denne karen.
 Steinkobbe, fjordsel, Phoca vitulina,selart i familien ekte seler. Lengde opptil 170 cm og vekt 120 kg, hanner er størst. Pelsen er fra mørk til lysegrå med ringformede flekker. Fosterpelsen er hvit, men de blir født med pels tilnærmet moren. De fleste ungene fødes om våren. Arten lever mest av fisk, men også en del virvelløse dyr. Steinkobben er en typisk kyst- og skjærgårdssel utbredt i det nordlige Atlanterhavet og Stillehavet; i Europa fra Frankrike og Irland til Svalbard. Alminnelig langs hele norskekysten, mest tallrik i Møre og Romsdal fylke. Den kan også gå opp i elver.
Den er jo søt da. Artikkel over bildet og bildet er sakset fra Store Norske Leksikon
 Da skal vi føle oss veldig heldige som ser slike nesten hver gang vi padler, særlig på høst, vinter og i vår månedene. Bli med på selsafari i mars, anbefales på det varmeste.

Hvis ikke dette er mindfulness så vet ikke jeg.

Så stille og fint er det på denne tiden av både året og døgnet.

Bål og pølser hører med.

Her ser det ut som om Cecilie prøver å få et eple ned på termosen. Ned skal den om så begge to gråter.
 Under denne pausen så ble det snakket mye om bl.a mens kopp, nei ikke menn sine kopper men en menskopp. Hadde personlig adri hørt om dette før men det er jo fra kvinner en skal få høre mye. Nå har de fått en tissetut og sist i rekken en menskopp, hva blir det neste? Vi fant også ut at homofile har sin egen trang, særlig de mannlige, inn skal den om så begge to griner, bart mot bart er best osv osv. Når vi vel kom i land og tilbake til bilene ville liksom ikke Cecilie gi seg og på avstand så det ut som om hun holdt rundt noe halvhardt (hun gestikulerte en bevegelse) i nedre mageregion. Dette så ut som noe som forhåpentligvis ikke Cecilie har, men jeg har blitt overrasket før jeg. Heldigvis var det snakk om noen symptomer på en lei matforgifting. Man blir stadig overrasket av sin egen hjerne gitt.
Her er`n, dette sparer jo miljøet for mye søppel, jeg tenker på tamponger og bind ja.

Bålets gleder osv osv.
  Takk for en superhyggelig dag. FUP Norge ruler ;ø)

6 kommentarer:

 1. I've never gotten so close to a seal. Nice shot!

  SvarSlett
 2. Beautiful photos. Cecilia's jumper is fabulous

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Allison!!! I feel proud - it's handmade by me 😇 😊

   Slett
 3. Magisk morgenstemning - stille vann og god temperatur. Fantaskisk natur rett utenfor stuedøra. Men turen blir helt topp når vi kan ha lunsjpauser med så mye godsaker og latter. Artig!
  Takk for turen!!

  SvarSlett
 4. Även om du inte har användning för en menskopp så måste jag säga att det är en fantastisk uppfinning!! Den underlättar på många sätt, framförallt när man vistas i naturen (då det av förklarliga skäl inte är så lätt att byta binda eller tampong). Vill du läsa mer kan du göra det på: www.menskopp.no Eftersom du ändå skrev om koppen så tänkte jag att mer information inte skadar. ;) Gott nytt år!

  SvarSlett