Totalt antall sidevisninger

søndag 3. november 2013

En tur som ikke gikk etter planen.

Hadde gledet meg til denne søndagen da jeg skulle padle Nøtterøy rundt og så møte HPT ved Fjærholmen. Nøtterøy rundt med klokken og det er meldt en del nedbør, såpass mye at NVE har gått ut med ekstremvarsel. Jeg tenker jo at det gjør ikke meg noe for jeg skal jo være på vannet. Når man sjekker Yr så meldes det om stadig sterkere vind, men jeg gir meg ikke. Lørdagskvelden er stjerneklar og stille når jeg hoppa til køys ca halv tolv. Alarmen er satt på til klokken 06.45 for jeg vil gjerne være nede på Kiwi klokken 07.30.
Blir veldig skeptisk når alarmen piper og det striregner ute.... Skam den som gir seg, opp og hopp, sett på kaffe og lag en matpakke. Siden vi har bare en bil om dagen så skulle konemor kjøre meg ned og jeg tar med tralla i kajakken for å gå hjem igjen. Konemor er opptatt med en kunstutstilling i dag, derfor er jeg uten bil. Når klokka nærmer seg halv åtte så sier den samme konemor at du orker å padle i dag, hun står i pysjen og jeg tenker jo mitt.... Hmmm kanskje bedre å være hjemme og høv.... men har man bestemt seg så har man bestemt seg. Blir kjørt ned og se det blåser godt ja, blir fristet en gang til men jeg vil padle jeg.
Skal hilse og si det tar godt i dag, jeg velger å forandre litt på ruten og padler mot vinden og ta den korteste veien til Fjærholmen. Dette er en dårlig ide men bedre enn å padle rundt Nøtterøy. Det er bare det at hastigheten dropper ned mot 1,5 kmt, dette kan bli tungt men jeg gir ikke opp ennå. Det må sies at det er veldig skjermet her inne og snart får jeg litt le av gamle Tjøme og det er deilig å få igjen pusten litt. En real salvanns vask i trynet på morran er greit det, men det ble ganske mange av dem på de to første kilometerne. Så har jeg hele Vrengensundet rett i mot og jaggu meg er det bølger på nesten meter`n her inne, tøft. Setter kursen mot Mågerø på Tjømesiden for da har jeg litt le om ikke annet.
Objects in photo are smaller than they appear.....
Jeg må heller ikke glemme regnet, det regner veldig godt og hardt når man har vinden i mot. Jeg prøver å tenke at dette er godt for karakteren min og jeg skal ikke gi meg ennå. Det er bare det at etter 3  kilometer så har jeg brukt 47 minutter og dette er i grunnen bare tull, skal jeg til Fjærholmen så får jeg 10 kilometer i medvind og hvis jeg skal padle denne distansen i motvind etterpå så blir det sene kvelden. Nei noen ganger er det godt å gi seg mens leken er god. Jeg snur før jeg kommer til Mågerø og surfer tilbake til der jeg kom fra og da bruker jeg 17 minutter. På vanlig turpadling bruker jeg ca 7-8 minutter på kilometeren.
Ble ikke mange bildene i dag, her er jeg tilbake på Kiwi.
Hva skal man ellers gjøre på en slik regnværsdag?
Konemor er snill og den kajakken som fikk seg en lekkasje ligger i stua og tørker, så den kan bli reparert, det er jo deilig å kunne sitte i stua og fikse kajakken sin.

Dagens rute ser da slik ut.
Det er blå rute som gjelder. 47 minutter til høyre og 17 minutter til venstre, blåste godt ja.

Ikke morsomt dette her.
 Denne skaden er fra elveturen, maks uflaks kan man si. Det var jo ellers en veldig flott tur da.
Nå har jeg renset opp en del og holder på å lade opp en pussemaskin så jeg kan slipe til kantene litt.
Forsettelse følger for å si det sånn.

3 kommentarer:

  1. Uffda! Det var da veldig til greier. Sikkert god trening da...

    SvarSlett
  2. Tøft å legge ut på en dag med så dårlig værmelding

    SvarSlett
  3. Fornuftig val du tok! Elles god trening for kroppen med motvindspadling, men ikkje så veldig kjekt då.. :-/

    SvarSlett