Totalt antall sidevisninger

mandag 24. september 2012

Telemarkspadleren 2012

Hva skal man si, for en opplevelse, for et vær, for en natur og for ei dame, Tine Raisbæk og kompani. Dere står på og gir oss opplevelser i mengder. Utvider i år med en ekstra distanse og sånn ca start tider på de forskjellige startene så vi får en nesten synkron målpassering, fenomenalt.
Ingvar og jeg reiste oppover på fredagen til en alldeles fortreffelig hytte, med dusj ;ø) God og varm var den og vi spiste god medbrakt sushi og drakk vel passe mengder øl, man skal jo tidlig opp i morgen og (jeg) skal padle 46 km. Det ble noe rødvin også og et helt glass med god oliven med feta ost innlagt, sabla godt det også og toppet med litt parma skinke så er kvelden godkjent. Steinar, Vigdis og Kirsten kom innom også. Det er koselig og alle er vi spent på morgendagen såklart.
Før vi kom så langt så hadde jeg vært ute og padlet en surfski i skumringen, oii den var kul å padle gitt og den har et utseende som ingen andre har, veldig kul, vil teste den mer, det er klart.
Den ligger ikke opp ned. Point 65 Bourbon Orca.
Dagen gryr så altfor tidlig og klokken er bare 07.00. Opp til frokost, opp til glede, opp og stå god morgen Norge. Kaffe og et par feite brødskiver med nok rekesalat og da har man litt å gå på, gulper man litt underveis så er det å betrakte som snacks............ Jeg stiller i shorts og tskjorte, men det er det visst ingen andre som gjør, det var minus 1,5 grader på Notodden men jeg regner med at det stiger fort (håper jeg....) Starten går greit og jeg har montert Gopro på baugen med intervall på 60 sekunder, mer om det om litt. Henger meg på Sam som er en slags kjentmann oppover elva, det er smart for han velger spor omtrent som jeg ville gjort ;ø) Etter ca 1,5 time så velger jeg å dra litt men han hang nå ikke på.......
Motstrøm og motvind og bølgerimot.
Når man nærmer seg Heddalsvannet så gjør disse tingene seg gjeldene og det blir etterhvert ganske friskt over dette tjernet. Jeg ser Notoddden og farten er til tider nede i 5,5 kmt i de værste bølgene. Hadde en snitthastighet på godt over 9,5 men før jeg kommer til overbæringen så er snittet nede på 7,8 kmt, men jeg driter i det og tenker på de kule bildene som eventuellt er i Gopro`n, som forøverig går tom for strøm rett før jeg går i land på Notodden. Brukte ca 2 timer og 45 minutter opp hit, var i land ca 5 minutter for påfyll av kaffe og nøtter og får da en herlig beskjed om at jeg er tredje mann som er på land, hei det er jo bra. Må også nevne at jeg hjalp en annen padler, Einar fra Son, opprinnelig Kragerø, med å fjerne "gress" fra baugen hans. Motsatt vei går som en lek, der jeg hadde 5,5 kmt surfer jeg nå i 15 kmt, ah livet leker. Det er ikke en eneste som padler forbi meg på vei nedover og i mitt hodet så er tredjeplassen sikret. Kort fortalt så var det deilig å komme til mål og sprette opp på brygga, fabelaktig fin i kroppen i dag, deilig med en dusj. Det er best å være rein og pen i tøyet når man skal spise bakt potet med mye tilbehør og drikke eplemost, bare eplemosten er verdt hele turen på 46 km. Einar kom etter meg i mål og det var ikke så overraskende siden jeg passerte han på vei oppover.
Når det var premie utdeling og han ble ropt opp på tredje plass, da lurte jeg gitt, for jeg trodde jeg lå på tredje, det ble en annen plass på meg og det er jeg super fornøyd med gitt. Vigdis, Kirsten, Steinar og Ingvar gjennomførte også i bra stil, Steinar på 46 km han også. Festen på kvelden vant alle  ;ø)
Snittfarten gikk opp igjen.....

Ingvar og min mat, laks og potet.

Matkø er en hyggelig kø.

Kuleste foredraget jeg har hørt på lamg tid, kommer mer info om litt.

Begynner å bli hyggelig

Fylleforsøk på panorama, du er ikke full selv om du ser to stk Solveig......

Tine har adoptert en whiskey  ;ø)

Dette er frokostbord som det står respekt av.
Så var det dette Gopro kameraet da, satt det jo på intervallfotografering...... Var spent når jeg kom hjem på søndag og skulle se på bilder, jada 15 bilder av kajakken på gresset utenfor hytta og null, NULL bilder av turen over Heddals vannet, jeg kan gråte, men gjør jeg det, nei! 
Huff jeg slo av intervallen når jeg satte båten på vannet..... Memo til eget bruk, bruk huet og sjekk tingenes tilstand før man padler avgårde, Jeg har jo fjernkontroll til dette, men valgte å ikke bruke denne da det tar bort litt oppmerksomhet. Søndagens slusepadling gikk ut for Ingvar, Steinar og min sin del. Neste år derimot så blir hele familien med og padler inkludert hun med hestene (konemor)
På pallen ;ø) Foto Vigdis

Vigdis klar til start på 23 km. Foto Kirsten

Endelig i mål  ;ø) Foto Kirsten

3 rustne herrer, Sam, Rolf og Ingvar. Foto Vigdis


Nr 1 må hjelpes opp  ;ø) Foto Vigdis

3 veldig fornøyde herrer. Foto Vigdis

Eplemost og andreplass! Foto Vigdis

Dagens gladeste, Oddbjørn med ny båt. Foto Vigdis
Som tidligere nevnt jeg gleder meg til neste år jeg.

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med 2. plassen Rolf! Du var ikke den eneste som ble overrasket da pallen skulle bekles.
  Og takk for gressplukking fra baugen min på vei oppover elva! Dt hjalp på humøret. Vannspruten rundt og over baugen var ekstremt irriterende.

  Enig med deg; Heddalsvatnet var seigt å forsere, men du verden hvor gøy det var å surfe tilbake! Hadde 14,2 km/t som maks surfefart, men hadde et dårlig spruttrekk og fikk til slutt så mye vann i cockpiten at jeg måtte en tur i land for å tømme.
  Veldig fornøyd med siste halvdel av løpet. Deilig å padle i hovedstrømmen i 10-12 km/t.

  Dette var mye artigere enn de siste 2 mila på DKM+!

  Einar
  SvarSlett
 2. Gratulerer, det var bra jobba!

  SvarSlett