Hold på kokke hatten her kommer en oppskrift på en god saus, denne er virkelig fra bunnen av og er både glutenfri og vegetar vennlig. Det siste er lett å gjøre noe med, men i dette tilfellet så er den godt egnet for vegetarianere.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgD5S_s1eWhyP63sunHaO7Sm0DYBr-3BLgg_MAbCPyLWvTL-TfjPZ_eGunP49ij-5H0kb7zIgGsMUvDe-yaKhv8H_0KXxfCk5fx-_2eNbnxt-cGG-rpTIPt3DupyECqqTQugBK4PNp-bg/s640/IMG_20200823_111524.jpg) |
De 3 viktigste ingrediensene; sukker, portvin og en god balsamico.
|
For noen så høres dette sikkert litt rart ut, men følg oppskriften så får du smake. Jeg starter med å smelte ca 3 dl sukker, det skal bli en god karamell for å si det sånn. Tilsetter så ca 3 dl god balsamico og lar dette koke litt inn. Så tilsettes portvin eller egentlig hva du vil, jeg har med hell brukt cola flere ganger for å lage den barnevennlig. Jeg tilsetter i dette tilfellet ca 5 dl portvin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMUE737ADrF2mlwY89Ny3c3BmgbmqlMQyjB5UknduASUYmzKDo5ViBNxYQa5KqYmi2942oNWnhN-pBBYvbIAVtT3wpEIL3IhWoR21hcwC7EG13sZ4KB6WkeFGfvdhwqWQKIdRQbQ9ebqA/s640/IMG_20200823_112251.jpg) |
Dette er veldig varmt så ta det rolig med "hellinga".
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz7kZlcoiTDoFkiRBDEbRqIqGtv0GB-qR02dwzW6TjRD8K408XMpgLcQkp-k5VSpAmf3Qjc-lREAjhqOcBQ3I62BAQdaE_0LGXeHdCd87KopATRp4wG-qawfrxYRHTAoza2KN4EcAb5n4/s640/IMG_20200823_112726.jpg) |
Så skal Portvin tilsettes og da er det kokkens plikt å kvalitets sikre dette.
|
Denne fikk godkjent og vel så det, vi snakker søndag formiddag og da tar vi det litt med ro da. Dette skal også få lov til å koke litt sammen før jeg tilsetter kraft fra soppen, som nevnt tidligere så er denne veldig vegetar vennlig i tillegg til glutenfri.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9SBaK9QNBElweyY6Yn8onkgVRVTsnRCoAGOJ7UHpVLAzhUYZ2Bq7-dRdL3_HCfGPuYIe6L-ThJiDTvJ5-MmW18PwBqMtgPjCbTRXwQ5U3LakrekKHrVwZzSibZB4szVCzJOCQICY9e4M/s640/IMG_20200823_112852.jpg) |
Så god var den.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhslJ4xhxLNm316aYK-9dvGZt0tBoj480rU1XZXUNricHC_HQZ7RtiwhoZkAONkTDWM92jOsNF1Nt-EDHZ-pW1W2iasr-5KuTsCordu1apca42jEH9iUf33oAKmtzSq-cAZizm6pyX5ttw/s640/IMG_20200823_120611.jpg) |
Steker sopp i smør og med salt og pepper og lar dette småputre i en kjele.
Denne kraften synes jeg er perfekt til sausen og de som er veggiser synes nok det samme. Det er som sagt ingen skam å koke ut noen kraftbein heller men med å ta hensyn så alle kan spise den samme sausen så blir det hyggeligere rundt bordet. (Tror jeg i alle fall) I dette tilfellet så skal jeg lage 4 liter saus og jeg tilsetter to fløtebokser, nå står soppen, sausen og trekker, snart tilsettes resten av sopp kraften og simsalabim så er sausen klar til å nytes. Dette er å betrakte som en grunnoppskrift, tilsett gjerne brunost og tyttebær syltetøy for en rundere smak. Det er bare din fantasi som setter grenser. Jeg siler bestandig sausen over i en annen kjele når den er klar. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar