Totalt antall sidevisninger

søndag 9. juni 2019

En liten tur til Danmark

Himmelspretten fører jo med seg en innklemt dag i år og den ble byttet ut med en avspaseringsdag. Torsdag er selve himmelspretten og fredagen er da vanlig arbeids dag for folk flest, men noen lure har jo noen timer oppspart og det benyttet jeg meg av til en skikkelig langhelg. En langhelg i Danmark med velomobil. Nordic velomobil tour mini er jeg med på i denne omgang. Skal møte en hyggelig herremann ved navn Ole Frederik på Sem klokken 14.00. Det å pakke en velomobil er ganske så annerledes enn å pakke en ekspedisjons kajakk....... Vanligvis på en helge utflukt så har jeg tre 3 Ikea poser med masse dritt. I dag har jeg ikke en gang en pose full... Pakke smart, men skal kjøpe et et manns telt med myggnetting..... Klok av skade, det å sove under en tarp uten myggnetting ble en prøvelse, myggen i Danmark er av to motors typen.....
Her har jeg lagt om til nye dekker, klar for Danmark og Rupert passer på.
Ole Frederik i sin flotte Quest Quatro, nå er vi på vei til Larvik.
O.F har syklet fra Lommedalen og han har da pussig nok syklet litt lenger enn meg i dag, han rotet litt med veien men fant i allefall Sem og Circle K om ikke annet. O.F er en skikkelig "gadgets" gubbe, Hans velomobil er fylt opp med ladere og ladere til laderene. Håper dere skjønner.

Surra fast på Superspeed.


Sykkelstiene i Danmark er noe for seg selv.
Overfarten gikk helt greit og før vi rakk å spise opp maten vår på Superspeed så var vi i Hirtshals. Det å sykle ut fra ferja var en liten opplevelse denne gangen også. Det er liksom noen folk som titter litt. Da går turen fra Hirtshals til Fredrikshavn eller nærmere bestemt Elling, der skal vi bo hos Søren Flensted Møller, det er mannen som har invitert til dette treffet. Vi kom relativt sent og flere velonauter hadde funnet seg plasser i sofaen og O.F og meg ble henvist til gulvet men det fungerer. God kveldsmat og ennå bedre morgenmad og så er vi klare for take of. I dag går turen til Skagen via noen omveier.
Fra en stille morgenstund og den er jo stille når man sykler, tenk hvis dette hadde vært 10 stk Harly Davidson.

Selfie, sjekk hånden til Alve.


Reklame for Elling eller Ender, Dansker altså ;ø)

Denne Norske gjengen var også på sykkeltur.

Som skrevet over så var denne Norske gjengen på sykkeltur og her ser vi noe vi aldri ser i Norge, øl og snaps og grovt brød. (og litt smertestillende) Bare smilende mennesker og godt humør over hele fjøla. De var jo svært så nysgjerrige på våre sykler, så klart for det er ikke et vanlig syn

Her skal vi se på nord europas største sanddyne og som vanlig mange nyskjerrige mennesker.

Mini Sahara, ikke så langt i fra Skagen.

På brygga i Skagen, her ble det en fiske buffet på kvelden og noen øl......
Avreise Skagen og det er viktig å ha noe for å holde væskebalansen i sjakk.

Fra en kafe i Blokhus, øl og spareribs er en god kombo.

Vi var 9 velomobiler og en liggesykkel, ser veldig effektivt ut.

På stranden i løkken, dette er på vei hjem.
Vi forlot resten av gruppen her i Blokkhus og O.F  og meg selv skulle dra til Hirtshals for fergen hjem. Det er en glede å sykle i Danmark, men savner jo noen solide nedover bakker. Uansett så kom vi til Hirtshals lenge før fergen gikk, så vi gikk en tur på akvariet og slo ihjel litt tid og så spiste vi igjen og her bestillte jeg vel lagret sild med valgfri snaps til kun 79  kroner, det er vel bare det en snaps koster i Norge.
Dette var snadder.

Når vi sto på Circle K Hirtshals så kom det en gubbe.

Han spurte og han lurte på hva dette var for noe rart, han var fra Serbia og det gikk på litt gebrokkent engelsk men han var synlig imponert over våre sykler. Vi sa høflig farvel når han var ferdig med å prate og så kom han tilbake med dette lasset her så vi hadde litt å kose oss med på vår tur videre til Norge. Enten så vi veldig fattige ut eller så var det bare en veldig hyggelig gest, regner med at det var det siste.
Dett er et sted på gamle E18 vi sykler i natten.
Ferga var jo ikke inne før klokka 02.00 sånn ca og da var det bare å begynne å sykle hjemover da.
Jeg var hjemme ca 04.40 og O.F var hjemme klokken 08.00 tror jeg. Da hadde jeg stått opp igjen og var på sykehuset klokken 10.00 og tilbake på jobb klokken 12.00. Etter jobb var det rett på kajakk kurs i Sandefjord. Kom hjem klokken 21.30 og to glass vin så sov jeg i sofaen.
Takk Søren Flensted for et flott opplegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar