Totalt antall sidevisninger

mandag 28. november 2016

Bare en liten FUP tur en deilig søndag i november.

Snart slutten på november og med en svært herlig tempratur ute så leker livet. Hele 7 stykker finner veien denne søndag morgen og det var etter ønske fra Knut om en søndagstur. FUP fungerer helt ypperlig på å samle kajakkfolket uten vhf og strenge turledere, det er sånn vi vil ha det.
Klar til avgang, sjekk for et vær vi har da gitt. Foto Geir Grifftun
Flotte folk i flotte kajakker i et flott vær av en flott fotograf. Foto Geir Grifftun
Flere flotte folk osv osv. Foto Kristine Osvold
Landkjenning på Lindholmen, dette er litt sydøst.Foto Geir Grifftun
Pølser må man ha. Foto Kristine Osvold
Noen er litt latere enn andre..... Foto Knut Kjelsås
Ved første øyekast så ser dette ut som en slags tropisk fisk. Foto Kristine Osvold
Lite gruppebilde. Foto Knut Kjelsås
Whisky i motsol. Foto RulleRolf
Dagens rute Foto Geir Grifftun.
Takk for en flott dag alle sammen, koser meg skikkelig på tur med dere, det er det ingen tvil om.

mandag 21. november 2016

Over til noe helt annet......

Nå er jeg glad i mat og jeg liker å lage mat, særlig sans har jeg fått for Sushi, hjemmelaget sådan.
Jeg får jo lettere sjokk og høy hjertefrekvens når jeg ser prisene på en tilfeldig valgt Meny butikk i Tønsberg distriktet.
En hel halv kilo med ris koster 48 kroner!!!!!
Går du derimot inn på Asiamat butikker så får du 10 kilo for drøye 300 kroner, mot 958 kroner i dette tilfellet. Synes du 10 kilo med Sushi ris er mye så fortvil ikke det er mye man kan bruke Sushi ris til, risotto for eksempel, vanlig ris til middag er også helt innafor i et knipetak.
Denne får du kjøpt i samme type butikk til ca 40 kroner for 1 kilo.
Det er på ingen måte meningen å henge ut en kjede, for alle andre kjeder har tilnærmet like priser. Så var det dette med Asia butikkene da, når du først er der så er heller ikke grønnsakene pakket i plast sånn enkeltvis, her er det ekte løsvekt som gjelder og det gleder meg stort. Utalget av frossen fisk gleder meg også stort, her er det fiskeslag jeg aldri har hørt om og scampi til en helt grei pris. Nå vet jeg at det er mange som ikke vil spise scampi pga av oppdrettsforholdene. De samme menneskene sitter og mesker seg med Norsk laks i fra en mære på Vestlandet. Tror egentlig jeg foretrekker scampi jeg.

onsdag 16. november 2016

En liten søndagstur til Lindholmen.

13 november er heldigvis på en søndag og ikke en fredag, uten sammenligning som sådan.
Jeg har i lengre tid planlagt en tur ut til Lindholmen for å rydde litt, men vær og nok å gjøre hjemme har vært prioritert for å si det sånn. Noen som kjenner seg igjen eller......
Været i dag ble iallefall meget bra.
Snart avgang Svelvikstranden, her gjør Geir seg klar.

Geir i motlys, sjekk været så flott at det gjør vondt egentlig.

Ivar og Harriet i fint driv.
Så flott kan det også være i november.

Nesten så man blir religiøs.

Geir og Ivar på sydspissen av Hui.

Hui (også kalt Hudøy eller Hudø) er ei øy i Tønsbergfjorden vest i Tjøme kommune. Hui er på rundt 1 400 mål og har en flott natur med svaberg, knauser og knatter og uberørt skog.
Hui er en av øyene i Tjømes skjærgård som tidligere hadde fast bosetning, men øya har vært ubebodd siden 1985. Rundt 1900 bodde det omkring 150 mennesker der. De fleste levde av en kombinasjon av jordbruk, fiske og skipsfart
Øya eies av Oslo kommune, og er mest kjent for sine feriekolonier eller sommerleire for skolebarn fra byen. Feriekolonidriften begynte på Hudøy i 1916. Feriekoloniene ble tidligere drevet direkte av Oslo kommune, men fra 1991 har kommunen samarbeidet med Kirkens bymisjon gjennom Stiftelsen Hudøy. Hudøy har i dag 59 bygninger fordelt på 11 leirsteder. (sakset fra wikipedia)

På tur tilbake og dette er rett syd for Vakersholmen
RulleRolf i gammelt svell. Foto Harriet

Litt mer svell men ikke særlig stort i dag. Foto Harriet 
3 glade padlere. Foto Geir G

Svelvikstranden Foto Geir G

På Lindholmen og endelig har Geir fått en fornuftig stol. Foto Geir G 
Dagens kart levert av Geir.
En deilig dag er over og vi fikk ryddet opp etter Camp RulleRolf, stor takk til dere som stillte opp i dag, det var deilig å få det gjort.

søndag 6. november 2016

Rebel Ilaga, en liten test.

En tur til Tyskland og Paddle expo fører bestandig mye med seg. Etter en god prat med Johan Wirsen så ble jeg overbevist og vips så kom det en Ilaga, en Rebel Ilaga i garasjen min. Så finnes det de som sier at det ikke lønner seg å skrive blogg......
Er`n ikke lang da?

Tilbake til denne båten, en Ilaga er en super smekker grønnlandsbåt. Den er hele 545 lang og med et sete som innbyr til rulling, mye rulling dette på grunn av en meget skrå montert ryggstøtte. Cockpit er relativt volumiøs og jeg føler at jeg sitter bra i denne.
Nydelige linjer på denne ;ø)

Også i denne båten må man padle seg inn og den krever nok noe tilvenning. Første gangen jeg satt meg inn, eller skled inn fra bakdekket, så merker man at det er litt trangere med denne ocean cockpiten. Fikk litt strekk i låra etter 4 kilometer, men det er ikke verre enn at det skal overvinnes.
Med forsåvidt lavt volum var båten i disse bølgene mer under vann enn over, føltes det som til tider. Dette kan jo skyldes min matchvekt, men det var ingen dårlig følelse for å si det slik.
Ilaga betyr venn og denne kan bli min nye venn for å si det sånn.

Kajakken føltes veldig stabil og fin og ikke minst så var den lettpadlet. I litt medvind og bølger dro jeg den lett opp i 15 kmt, dette med en euro åre men såklart skal den brukes med en grønnlandsåre.
En annen god ting er jo vekten og den veier bare 17 kilo, det synes jeg er ganske lett. Gleder meg til en overnattingstur til sommeren, da skal det pakkes ekstra lett og det gleder jeg meg til å prøve.
Pakkvolumet i denne båten er nok litt redusert og det er greit men jeg har jo ikke kjøpt denne for langtursbruk da. Blir nok et c moment for meg og pakke med begrenset plass men jeg skal helt sikkert overleve dette.
Kajakken var superlett å rulle og jeg gleder meg til mer rulling med denne og med et nytt medlemskap i Kongsberg kajakk klubb så regner jeg med at det ikke burde bli noe problem.