Totalt antall sidevisninger

søndag 23. februar 2014

En forblåst søndag....

Planen i dag var en lang, lang padletur. Desverre så var ikke YR.NO helt med på denne planen. Konemor skulle ha bilen og hun skulle kjøre meg ned på Kjøpmanskjær klokken 08.30 og det gjorde hun også. (bare så det er sagt) Kajakk tralle er pakket ned i kajakken for KM (konemor) skal på jobb ca klokken 14.00. Det betyr at jeg går hjem igjen når jeg kommer tilbake til Kjøpmanskjær. Det er når vi kommer ned til Kjøpmanskjær at vi ser hvor mye det blåser, men det er jo greit nok det. Særlig, jeg bruker lang tid på å komme meg i le av Tjømelandet, såpass lang tid at jeg ser at jeg vil bli noe forsinket for å møte de andre ved Fjærholmen.
Det er når jeg legger kursen nordover rett før Mågerø at farten tar seg opp, kort fortalt så har jeg en snitthastighet når jeg møter de andre på 8 kmt på en mil, men husk da at jeg sleit veldig i motvinden ut fra Kjøpmanskjær.
Jada det er meg og i en tørrdrakt for en gangs skyld (sprett ny PeakUK) Foto Eivin.
 Må også få lov til å skryte av denne tørrdrakten, svært behagelig. For dere som ikke har vært borti PeakUK sine tørrdrakter så har denne inngang i bena. Fabelaktig hvis du er jente, dame, kjerring osv osv, også veldig kjekt hvis man er herre, gutt, gubbe osv osv og må bommelibomme på tur. For dere som ikke skjønte bommelibomme så betyr det sotkanalen, hæ skjønte du ikke det heller, drite på Norsk. Liker klar tale i grunnen.
Egil og RR i motvinden. Foto Eivin

Egil havnet i fjæra når han skulle montere åresnor. Foto Eivin.
Dagens rute ser da slik ut. Bortsett fra den rette streken inn til senter av Nøtterøy.
Noen som vet hvordan jeg kan forhindre dette, det skjer noen ganger når jeg slår på gps`n hjemme at den lager en slik "beregnet" rute. Vil jo helst ikke ha det slik da. Legg samtidig merke til at streken nordover går relativt rett og streken eller sporet om man vil når jeg padler sørover igjen er lagt opp til å gå en del i le. Men det blåste litt for mye til at jeg orket å runde det sørøstre hjørnet på Nøtterøy. Trakteffekten ble påtagelig og jeg hadde en fremdrift på hele 0.8 kmt, da snudde jeg og gikk inn til Torødstranden.

onsdag 19. februar 2014

Kajakk sport og fritid

Denne butikken i Sandefjord må ikke forveksles med kajakk og fritid i Drammen. Nok om det Kajakk sport og fritid heretter kalt KSF er butikken for deg som ønsker god service, fine båter og ellers det du trenger til kajakksporten. Siden KSF også er en Sport 1 butikk så har de litt av hvert annet og by på også. De har en avansert løpelab som virkelig kan anbefales (egen erfaring) Nå i vintersesongen har de ski, både bortoverski og nedover ski.
Et lite utvalg av padleklær, vi snakker februar.

Litt av utvalget av generellt turutstyr

Nedoverski og kajakker i skjønn forening.


Her kan man gjøre et lite kupp (i taket)

Mye snasent løpe/treningstøy.
KSF har tatt inn noen nye merker av kajakker og når disse containerne er vel pakket opp og installert i butikken så er det snakk om en åpen kveld for havpadlerne Tønsberg med hyggelige priser. Ingenting er avgjort, men nå har jo jeg skrevet det her, så får vi se da.
Den som venter på noe godt venter jo ofte ganske lenge.......

En rask søndagstur.

En liten søndagstur, ble en sen start men fikk padlet 12,7 km i et stille vær.






lørdag 15. februar 2014

Rullekurs

Geir og Eyvin (og kanskje flere?) er instruktører på Rullekurs lørdag 22. februar fra klokka 10.00-14.00.  Bassenget på Eik (gamle lærerskolen) blir arena.  Kostnad 500 kr. Maks antall deltakere blir 8, og organiseres med veksling i to grupper (4 i vannet og 4 teori/erfaringer, og slik veksler vi gjennom hele kurset for å utnytte plassen i bassenget).  Ta med mat og drikke. Det er smart å ha tettsittende overdel, og bukse som beskytter knær og lår mot slitasje. Dykkermaske er en fordel – eller andre løsninger som gjør at du ser under vann og ikke stresses av vann i nesa. For å få utbytte av rullekurset bør du ha gode basisferdigheter som padler (f.eks. Grunnkurs Hav). Meld deg på med epost til eyb@hbv.no – og oppgi om du stiller med egen båt.  Mer informasjon på 48255956

søndag 9. februar 2014

Søndag 9 februar, eller hva to herrer gjør på brygga.....

Endelig er det søndag igjen og man har en avtale om å padle. Denne gangen med Eivin, vi hadde en avtale om å møtes på Arås og det er god knall. Klokken 09.30 (litt føre) så er vi på plass og kler på oss, det er da det skjer...... Jeg står å holder på med mitt da Eivin kommer bort og ber om hjelp med lua!!!! Han har tredd på seg tørrdrakten og har glemt å ta av seg lua. Da er det greit med en kompis og vi omfavner hverandre men jeg finner ingen lue. I mitt stille sinn så håper jeg ingen ser oss, 2 fargerike herrer i tett omfavnelse på brygga. Ja ja padling er jo så mangt, men uansett hvor lenge jeg leita så fant jeg ikke lua. Den lå selvfølgelig i jakka i bilen.....
Det er tåkete i dag og det blåser litt, da blir jo ruta lagt opp etter forholdene. Det betyr da langs Nordre og Søndre Årø og så østover over til Kalven, her ute er det fint og litt nakent, kanskje vi burde ha en overnatting her ute. Ved medbrakt. Blir lite med bilder om dagen da junior badet med nye Pentax kameraet på innepadlingen forrige søndag på Notodden. Det skal sies at Pentax`n var av den vanntette typen, men det hjelper dårlig når batteri luka er åpen!!!! Telefonen er en nødløsning.
Grønn og fin.

Rød og fin men med lomma full av marsipan sjokolade.

Grått og trist i dag.


Nybåten til Eivin, er så fin atte.
Dagens rute ser slik ut og vi padlet ca 12,4 km
Gleder meg til neste tur.

søndag 2. februar 2014

Jeg har en drøm.....

En rolig søndagmorgen med litt surfing på nettet resulterte i et besøk på Lars Verket sine sider og der fant jeg en video, se på denne Den varer i ca 15 minutter men er vel verdt innsatsen.

Så har jeg lest meg litt opp på dette plastproblemet i en litt større målestokk. Leste en artikkel i Dagbladet for en stund siden og der sto det noe sånn som at det flyter plastsøppel i et området som tilsvarer størrelsen av Norge ganger to!!!!
Nå viser det seg at det er fem slike områder som gjerne kalles for Great Pacific Garbage Patch
Drømmen min og det blir jo bare med en drøm for jeg har vel ikke noen mulighet til å påvirke verdens ledere til å starte dette.
Man bygger/bygger om trålere til å kunne samle inn dette plastskrotet, det burde være lett å fange.
Det må bygges/bygges om store fabrikk skip som kan prossesere og sortere dette avfallet og sende det til land som ny råvare i plastindustrien. Jeg håper allerede nå at du har sett likheten til hvalfangsten. Denne industien vil sysselsette tusenvis av mennesker på tvers av landegrenser og det ville være en industri som ikke går tom for oppdrag med det første. 
Tenk hvis noen av de store nasjonene her i verden kunne avsette noen prosenter av det beløpet som de bruker på krigsindustrien til dette. Gå til krig, ja men til krig mot plasten som flyter i havet.




lørdag 1. februar 2014

Lørdag 1 februar 2014

Sommer residensen til Norges rikeste mann, tror jeg klarer å telle 17 videokameraer på veggene her.
Tok meg en liten tur i dag, jobbet i en restaurant til sene kvelden og hadde selskap av en Tysk venn når jeg kom hjem, han eller henne var vel fra Riseling området. Det ble sent i seng og det ble sent opp. Det snør og det blåser litt men til gjengjeld er det mye snø da.....
Denne fant jeg inne i bukta på Søndre Årø

Dette er undervannsfoto av fotavtrykket til en hegre.

Snør mye og blåser lite.
Minner meg om kakepynt på en kake pussig nok.

Det er litt kult åssen snøen kan henge seg opp.

Ved Søndre Årø, litt grått og trist men ellers veldig fint.

Kjøpmanskjær båthavn.
Var bare ute i noe over en time. Det var veldig greit å sjøsette fra båthavnen i og med at det var eller er ca 70-80 cm snø. Det ble en langsom seal launch. Verre var det å komme tilbake igjen, da måtte jeg slite og dra kajakken opp bakken i den samme dype snøen. Og nå snør det kattunger igjen.....