Totalt antall sidevisninger

tirsdag 29. oktober 2013

En magisk kveldstur i Tønsberg.

En helt normal tirsdagskveld og det er planlagt litt kveldspadling. Rino, Oddbjørn og meg er et ok trekløver i så måte. Jeg starter fra Sjøormen klokken 17.00 og møter Rino ved kajakk klubben i Tønsberg. Det er en magisk aften i kveld og med det så mener jeg været. Vi snakker 29 oktober og det er 11 varmegrader, jeg kan venne meg til dette.
Når kvelden starter som dette så må det bli bra.

Tønsberg by evening om ikke annet.

Sjekk vannet, blir nesten ikke bedre enn dette.

Siste rest av Kaldnes mek verksted-

Rino i natten, dette er før vi møter Oddbjørn.

Rino og Oddbjørn, dette er ved Sjøormen.
Det man kan si om kvelden er at dette må gjentaes og det ganske snart. Vi opplevde massive mengder morild syd for husø og sild som hoppet i hundrevis når vi satte hodelykta på dem, magisk er ordet.
At det er 10 plussgrader klokken 19.00 gjør jo ikke saken noe dårligere.
Kveldens rute ser slik ut.

mandag 28. oktober 2013

Auli river expedition 2013.

Forventningene var store foran søndagens "expedtition" det var jo noen som hadde meldt sin interesse men at det skulle komme 5 stykker på en søndag. Det atpåtil på en søndag som yr.no hadde meldt om massiv nedbør i form av regn, det er bra. Auli elven utenfor Tønsberg er en liten perle og den er nok for lite padlet. Jeg har riktignok padlet ned denne elven siden jeg var 13-14 år gammel i både kajakk og kano. At jeg skulle gå på en smell bare 400 meter etter start er jo en uting, men skam dem som gir seg, lykken var stor når jeg fant litt tape i rotesekken min.
Odd og Ole gjør seg klar, Nisse, Nina og Gunnar såvidt i bakgrunnen.

Borgen mølle, vårt startsted, eller vått startsted.

Samme sted bare fra vannet. (pussig nok)
Nina i siget og veldig blid.

Nisse i siget og like blid.

Ole og kvist, sånn var det innimellom. Og over og under.....
Det regnet godt nesten hele tiden.

Odd i drivet, et av flere små stryk.
Ninas first ever seal launch, det gikk bra.

Nina i fossen, vel vel foss og foss, mosomt lell.

Ole med kajakk limbo.

Ole gjør seg klar for en seal launch
 Sel start høres egentlig veldig teit ut sånn direkte oversatt. En ting er sikkert det er veldig gøy
På vei ned

Fillern det ble ikke noe bading.
Mat må vi ha og sjelden smaker kaffe så godt som i regnvær.

Dagen siste bildet og det regner fremdeles og nå begynner det å bli mørkt.
En herlig dag nærmer seg slutt, men det har tatt mye lengere tid enn forventet. Kanskje ikke så rart når man må øse båten for hver andre kilometer.
Her et lite utdrag om perlefisking i Aulielven:

Perlefisket har ikke hatt mange utøvere i Vestfold, men noen har nok forsøkt seg fra tid til annen. I annen halvdel av det 19. hundreåret drev Jakob Haland en del perlefiske i Sem. Han bodde i en stue på Skollerød og døde om lag 1900. I vårt eget hundreår må vi først nevne Severin Johansen Tinghaug i Ramnes som den dyktigste perlefisker i Vestfold. Han fisket mange perler i Aulielva, særlig i Andebu, som der også kalles Arholt - eller Møkkeneselva. I Vestfold for øvrig er det funnet perler bl. a. i Hallevannet i Brunlanes og i Lågen. (Tønsbergs Blad 12. og 17. juli 1929.) I 1940 fant en 12 år gammel gutt en vakker perle ved Fossnes. Magnus Johansen på Valløy er blitt en meget dyktig perlefisker. Han har fisket perler i Lågen og i Aulielva. I den siste fant han flere perler i 1955. i (Vestfold Arbeiderblad 27. juli 1955.)

Takk for en kjempeflott tur, ps memo til eget bruk, bruk plastbåt neste gang.
Dagen rute ser da slik ut, litt over 2 mil å padle men bare en mil i bil.


onsdag 23. oktober 2013

En onsdags tur i regn og tåke.

Jeg burde nesten skrevet en tidlig onsdags tur i regn og tåke. Jeg skjønte ingenting når en Nokia alarm gikk av klokken 06.30 i dag tidlig, jeg har jo en Sony..... Hadde en Sony, det er sant, den ligger med knust glass i stua. Ja ja jeg skal padle så da er det bare å sprette opp og sette over kaffen, god kokekaffe i en dertil egnet termos. Matpakke med egg og kaviar samt en boks med gaffelbiter i sherry. Det spiller liksom ingen rolle om det er litt mørkt og trist da. Er på vannet ved Fjærholmen klokken 07.35 og padler lystig i vei, men jeg holder meg langs land nå som det er forsåvidt mørkt. Har tenkt meg en tur ut til Ramsholmen for å se om jeg finner kniven min, mistet visst den også når jeg knuste Sony`n.
Man er sikkert ikke rekti navla når man må ut å padle klokken halv åtte om morran.

Barneskjær i blåtimen.

Dette er øst på Bjerkøy en ca halvtime senere, det lysner.
En ting jeg observerer når jeg kommer på vannet er en flokk måker og en annen stor fugl, kan det være, ja jeg tror det var havørna igjen men jeg er ikke helt sikker for det var ganske tåkete. Jeg tenker i allefall for meg selv at jeg er meget heldig som opplever dette.
Husker ikke helt hvor dette er men det er grått i allefall.

Stranden mot syd på Ramsholmen, her leter jeg etter en kniv...... Ikke i sjøen.

Derimot så leter jeg her, men den er nok skyllt bort.

Evnetyrsopp, hvorfor? jo du ser eventyr hvis du spiser den, ikke gjør det.

Dette er på Mellom Bolærn, her fant jeg flere blåser. Jeg samler på slike.

Så kan man jo spørre hvorfor man skal samle på blåser til garn og ruser? Da har man en mening med kajakkturer og så er det ganske skremmende å se hvor mange bruk som fisker blindt. Er båt folk eller såkalte fiskere virkelig så kjipe med tauet at de risikerer å miste bruket sitt ved å kjipe på tau. Ja spør du meg for det ligger så mye blåser rundt forbi. En annen ting er det virkelig ikke hummerfredning ved Bolærne? Det ligger jo teiner bare 5 til 10 meter i fra disse øyene. Er det rart det ikke er hummer igjen snart. En annen ting som også er selvopplevd og andre har jo opplevd det samme. Hvis man sitter og kikker på noen teiner så vil man fort se at det er flere forskjellige båter som kikker i de samme teinene, hmm merkelig. Nei egentlig ikke for det finnes rasshøl som ikke kan la annen manns eiendom få stå i fred, det er sikkert de samme som går igjen på land.
Denne morgenstunden er over og jeg er veldig fornøyd med å ha tilbakelagt over 20 kilometer på morran i regn og tåke, det ble så tett tåke at jeg måtte stikke ut en kurs på kompasset, så ikke land noen steder og det er jo litt spennende.
Dagens rute ser da slik ut, ute ved Ramsholmen var det opptil 1,5 meter med dønninger, morsomt.

tirsdag 22. oktober 2013

Jeg er litt Emil jeg også.....

Snål overskrift kanskje, men nå har det blitt noen timer i garasjen med el høvel og en håndhøvel.
Har laget en modell og holder på en en grønnlandsåre, laget av en gammel pall (ikke europall) den er full av kvist og gamle skruehull.
Jeg holder på med en ny modell av en Alaska åre som er litt bøyd om dere skjønner, de som padler kajakk de skjønner helt sikkert. Jeg fikk prøve en Aleut åre av Astrid og ble helt frelst, det var noe annet enn en vanlig Grønlandsk åre. Har laminert en modell som skal pusses til.
Denne åren som jeg holder på med i garasjen, blir flat på den ene siden og litt sånn Aleut`sk på andre siden.
Liten og stor.
Den store åra skal få et strøk med "drivved" beis før den lakkeres. Har igjen en del høvling og hestene får spon i stallen, her går ikke en flis til spille. Gleder meg til å prøve denne, selv om denne helt sikkert ikke blir helt perfekt så gjør jo øvelse mester eller hva det heter.

søndag 20. oktober 2013

Søndag, snø og havpadlere.

Søndag 20 oktober er den, eller var årets første snø søndag her på østlandet. I allefall lokalt her på Nøtterøy/Tjøme. Snøen ble nok ikke liggende særlig lenge, ei heller på havet. At hele 13 stykker setter hverandre i stevne på denne dagen og i dette været, ja det gleder stort. Siden jeg er turleder i dag så bestemte jeg at vi skulle padle fra Svelvikstranden og ut til et "innlandsvann" ved Mostranda, men det var veldig lavvann i dag så vi kom ikke inn.....De som ville padle litt lengere kunne starte med meg en time tidligere i Kjøpmanskjær. Planen var uansett å padle ut til Stauper for en lunsj der og som skrevet så gjort. Overfarten gikk uten at noen badet selv om det var nære på for en kar, ja en kar helt i fra Toten.
Astrid i tet

Det er litt hustrig vær i dag, men fy søren så koselig for det.
Her fra overfarten til Stauper.

Nå er det straks mat, noe de fleste ser frem til.

Endelig var Janne med på tur igjen.

Forlater Stauper, en god lunsj om enn noe kjølig for noen. Regner med å se noen nye fjellduker snart.

BadeCarsten måtte bare sjekke åssen det var å bli reddet av Marte, hun med den blå Nuka`n

Det gikk så raskt og elegant og Carsten bare ler.
Helene med ny tørrdrakt og ny båt med matchende farger, damer altså.....   ;ø)

Så er vi tilbake på Svelvikstranden.
 Noen av oss padlet fra Kjøpmanskjær og Astrid padlet fra Bogen, da blir det jo noen flere kilometer også. Litt surt nå kanskje når nordavinden trykker imot men vi har jo vært ute en vinternatt før så det er bare deilig.
Det er bestandig gøy å være på tur med Marte, hun er sjelden sur.

Nå har vi sagt farvel til Astrid og det var Egil, Eivin og jeg som padlet fra og til Kjøpmanskjær.
Hva kan man si om en dag som i dag? En ting er jo at vinteren kanskje har kommet? Jeg håper og tror at så ikke er tilfellet riktig ennå. En annen ting man kan si er at padlere er utrolige hyggelige folk selv om det er grått og skyet så er humøret lysende, man glemmer liksom det grå været. En annen fordel med å være ute i slikt vær er at det er utrolig deilig å komme hjem igjen. Jeg blir nesten litt ydmyk for det var i disse dager for 7 år siden at klubben ble til, det er utrolig hvordan ting har utviklet seg.
Takk for i dag, jeg hadde en strålende dag.
Dagens rute.

torsdag 17. oktober 2013

Torsdag 17 oktober.

Denne torsdagen burde gå over i historien (min historie) som en veldig god padledag, den hadde vært veldig mye bedre hadde det ikke vært for, det kommer vi til litt senere.
Jeg har jo byttet jobb, jeg sa opp min jobb i Findus i slutten av juni og hadde ikke noe annet å gå til enn en lang sommerferie. Tro dere meg at jeg trengte det, ikke så veldig mye galt med Findus som sådan men selve jobben var jo til å fly på veggen av. Man trenger ikke å hamre løs på en pc 7 timer om dagen, jeg nekter å tro at det er sunt. Livet vil det slik nå at jeg jobber på et sted som heter Akantus og det er et jobbtrenings senter for mennesker med forskjellige handicap, noen ervervet og noen medfødt. Dette er en meget meningsfyllt jobb og jeg stortrives, riktignok vikar foreløpig men jeg håper jo på en fast ansettelse på sikt. At det er Tønsberg komune som er arbeidsgiver gjør jo ingen ting. Tilbake til dagen i dag, været er overskyet og det er veldig stille på havet idag og jeg reiser ut til Arås rett etter at unga har blitt sluppet av ved skolen, kan kjøre når jeg skal forbi uansett.
Dette er på Vestre Bolærn og her fant jeg en fin garnblåse, samler på dem.

Denne har jeg aldri sett før og den var stor.

Med blitz, ligner ikke på noen andre steiner rundt i området, meteroitt?

Trodde Bolærne var fredet for hummerfiske jeg......
Jeg har begynt å samle på blåser som selvfølgelig ligger på land, bare så dere ikke tror jeg padler rundt og kutter av de jeg ser. I dag ble det hele 9 forskjellige blåser og en del tau, det er jo litt morsomt for da har man et mål med padleturen også. Pluss at det er en del "hårete" steder å gå i land.
Her sitter jeg på Ramsholmen og spiser en lett lunsj.
Det er på Ramsholmen at turen ikke er så fin som den burde være. Sitter på den store steinstranda i syd, koser meg og leter etter fossiler og finner de også, det er ikke det som er vondt....... Buhu glasset på Sony`n er knust eller bare lett sprukket og nå virker den ikke noe mer, sportstracker snakker og går men jeg får ei heller slått den av når jeg kommer til land, dritt og forbannandehelv.. Nå er jeg lei meg.
Bortsett fra det så var det en veldig flott tur i dag da.