Totalt antall sidevisninger

søndag 28. juli 2013

Til Danmark til Danmark ;ø)

Kommer nå et lite innlegg uten bilder, men må bare fortelle en historie fra dag 1 og da på Superspeed. Bilen er stappet av kajakk(r) og diverse turting og håndklær, klær, barn og kone.
Tilbake til Superspeed, den er passe fullstappet og vi fikk ikke sitteplasser, grunnet en noe sen bestilling. 3 timer og 45 minutter er estimert overfart. Jeg sjekker på sportstracker og båten kjører i 50 kmt. Dette er noe raskere enn Sam sin soloferd over til Danmark, prestasjonene til Sam er alikevel himmelhøyt over prestasjonen til Superspeed synes jeg. Man rusler jo innom båtens taxfree butikk og ser nok mange førstgangsreisende som handler inn billig taxfree drikke som de kommer til å oppdage at de får mye billigere på en bensinstasjon i Danmark, been there, done that. Det er når vi nærmer oss land at det kommer en sedvanlig beskjed over høytaleren om dagens tilbud, jeg tenker da på sjokolade og parfyme som har vært vanlig før og som ikke er særlig interessant. Når meldingen starter med for dere som skal kjøre langt...... Da lytter jeg og dagens tilbud er en termos med varm kaffe og pappkrus, samt en firepakk kvikklunsj. Sjokoladen kan byttes til 4 valgfrie drikker, pris kun kroner 79,- Vi er vel ikke utpreget sene med å dukke opp i resepsjonen og ta med et slikt tilbud og vi bytter også til 4 bokser brus. Termosen er av typen "halvliter" med trykk knapp for sjenking. Man lurer jo litt på åssen kvaliteten er men etter en times kjøring er kaffen så varm at man ikke kan drikke den umiddelbart. Dette var et veldig godt tilbud synes jeg, tror ikke vi får kjøpt den termosen billigere på xxl en gang.Vi har forøverig leid hus midt i Molboland, fra nesten 15 år på vestkysten ville vi nå prøve noe annet.

lørdag 20. juli 2013

Torsdag 18 juli og nesten like mange padlere....

Ja vi ble 15 stykker inkludert smått og stort. For et vær og for noen forhold og nesten ingen klær heller. Ja her sydpå er det nå veldig varmt og fint. Gledet meg til å møte Helene (la hennes etternavn være ukjent...) Det kom en bil inn på campingplassen til tross for at jeg hadde sagt vi møtes på selve badeplassen. Vel den eller de skjønte vel at de hadde kjørt feil og kom omsider bort til oss 14 andre. Det skal være sagt med en veldig vinglete kajakk på taket.... Ops nymontert takstativ som ikke var festet på taket..... Hmm damer altså. Vel vel hun er nå her tross ekstremt forsiktig kjøring gjennom byen. Tilbake til utgangspunktet vi ble hele 15 stykker og det er jo veldig bra. HPT må gjøre noe riktig, det er sikkert.
Turen gikk bare ut og forbi Hvalø og inn til Gåsø sin sydside, der gikk vi i land og hadde en lun stund med kjeks sjokolade og kaffe.
Livet er herlig dere.

Livet er ikke så værst i delvis farger heller.

I see red.......

Her er alle 15 bortsett fra fotografen.......

Jada jeg ser deg Audun.


Walking panorama eller noe.

Gjennom Bjerkesundet.
En deilig kveld er over og himmelen var helt magisk i kveld, prøvde å ta noen bilder når jeg kjørte hjemover.




Dette er riktignok fra terrassen hjemme.
Takk for en herlig tur alle sammen.

Her en videosnutt fra kvelden

mandag 15. juli 2013

Jeg gikk en tur på stien og padlet litt igjen.....

Jeg la ut en invitasjon på FB til en liten overnattingstur fra Fjærholmen til Lindholmen, lørdag til søndag. Kun en herremann ble med og det var Ketil Bakke og vi hadde det koselig vi. Bål og mat, bål og drikke, bål og småsnakk. Det var et fabelaktig vær på lørdagen men det gikk over i kraftig vind ut på natten en gang, jeg lå veldig godt i hengekøyen, men hadde slurvet litt med tarpen så den ble flagrende i den kraftige vinden. Måtte da stå opp og fikse litt i løpet av natten og se det ble stille. Hvor lenge var egentlig Adam i paradis? Ja det kan man jo lure på og egentlig så skiter vel jeg i det og kan fremdeles bare snakke for meg selv. Jeg våkner av et kjempeblaff og ser bare tarpen stå rett ut som en vimpel, vet ikke hva klokka er men spretter ut og tar ned tarpen, det var en kvist som hadde brukket og da ble det vel en slags kjedereaksjon på dette da. Vel jeg ligger godt i hengekøya under myggnettingen og tar bare med tarpen opp i henegekøya, det er god plass og tarpen tar liten plass.
Det tar ikke særlig lang tid før Ole Lukkøye kommer på besøk igjen...... Våkner ganske brått av noen unger som skriker helt infernalsk på noen navn og en fortvilet som mor som HYSJER, da våkner jeg og finner ut at klokken er halv ti på morran. Sover godt i redet mitt ja.


Her sover jeg veldig godt.

Ketil i telt. Egenlig i shorts da.....

Feste i høyre hjørnet på tarpen knakk i løpet av natten, altså kvisten som den var festet til.

Entrecote marinert i Malibu, flambert i Malibu med stekt løk og tomat. Man trenger ikke noe mer da, mmm

Norsk roqefort, norsk skjærgård, kajakk og Belgisk.... Snadder! Livet er ikke det værste man har...

To føtter et bål og to kajakker.

Litt utpå kvelden så syntes jeg at jeg hørte noe kvekking....
 Som sagt litt utpå kvelden så synes jeg at jeg hørte noe frosk eller padde kvekking, men ettersom inntaket av en utmerket Riesling hadde pågått en liten stund, så lot jeg det være med det. Helt til Ketil sier se hvem som kommer på besøk her da. Han var da rett bak ryggen på oss. Jeg trodde ikke det var amfibier på denne øya gitt men så feil kan man ta. På vår rusletur rundt øya på søndagen så fant vi mange vannhull med masser av rompetroll tett på sjøen så det må gjerne ha vært litt saltholdig også.
Espresso på morgenkvisten er undervurdert.


Man kan simpelthen ikke ha det bedre en søndag morgen.
Vi bestemmer oss for å rusle en tur på denne øya og det er noe man gjør litt for sjelden egentlig, det er veldig mye å se på når man bruker bena.
Se hva jeg fant, er det andre som kaller seg RulleRolf også?????
 Turen går videre og gjennom kratt og lyng, over stein og strand og jaggu meg så møter vi på en flokk geiter også og de var av den bråkete typen. Følte at vi satt igang et korslag i skogen. Snart tilbake til leiren vår og da kommer vi over denne mamman som hysjet på barna sine og hun unskyldte seg veldig. Det gjør ingen ting sa vi og Ketil repliserte at vi har padlet langt ut i havgapet for å slippe unna gnagete kjerringer, da lo hun godt. Det er jo bare å ta det med godt humør.
Nå er vi straks klare for en liten omvei på vei hjem, dame og barn i bakgrunnen skal sjekke RulleRolf.......

Her en videosnutt.

fredag 12. juli 2013

Torsdag 11 juli

Nok en liten torsdagstur med havpadlerne Tønsberg. I kveld var vi hele 10 stykker inkludert en journalist fra Tønsberg blad. Han hadde jo aldri padlet før så da ble det med en tur til sydsiden av Hvalø og der er det også fint. Deilig i solen og forbausende lite båt trafikk i kveld.
Siden det vanntette kameraet har tatt kvelden så blir det bare litt landbilder i dag, men det kommer en liten videsnutt fra kvelden og det kommer sikkert en liten historie i tb.no også.
Dette er syd på Hvalø.

Som skrevet deilig i solen, hmm jeg skimter Amber i bakgrunnen også.

Jeg liker måker jeg  ;ø)

En stille stund i grunnen.

En rask kveld er over og som fortalt så skulle Amber og jeg hjem til sen middag og det var et tapas bord av uante proposjoner, åå det smakte så deilig. Og litt hvitt i glasset etterpå så ble lykken fullkommen den.

                                                                      Video

onsdag 10. juli 2013

Tilsalgs racer kajakk

Dette er båten for aktive unge flattvansspadlere som vil ha en billig inngangsbilett til padlesporten.
Selges kun kr 6000,-
Har nytt spruttrekk og som det fremgår av bildene også et transport trekk.
Kontakt på tlf 45266726



mandag 8. juli 2013

Farrisvannet en vakker dag i juli.

Farris vannet i juli er en smart ting, det er så godt som fritt for båter der. Det kan jo være en god ting, om ikke annet så er det stille da. Kari Reine inviterte til tur og vi ble 8 stykker som valgte ferskvann i dag. Angrer ikke på det for det ble en kjempeherlig tur, igrunnen så hadde jeg heller ikke trodd noe annet.
Vannstanden har vært høyere, som vi kan se.

Gopro head, lurer på åssen bildene ble. Helge er blid.

Lunsj må man ha, dette er angivelig på "Eikenes øya"
Når man snakker om været så hadde i allefall sommeren kommet til oss, det ble spist, det ble badet og det ble ledd under en knallgul sol. Sjelden har latteren og badebuksene sittet så løst, he he.
Alle gode lunsjer har sin ende så også denne og vi valgte å padle videre, selv om vi hadde det veldig godt her vi var. Per Arnt og kone måtte forlate oss, helt sikkert grunnet dårlig planlegging av et middags selskap. Så vi gjenværende seks dro på leit etter Eikenes øya men den var ikke lett å finne gitt, uten kart da vel å merke.....
Badesommer, kommer kanskje til ditt sted også, kanskje....

Luftrøtter, eller tenk dere denne på et bål.
Ferden gikk videre og jaggu meg så er det mange pene plasser her på Farris, kanskje man skal ta seg noen dager og padle rundt dette vannet?
Oddvar padlograferer.

Mye strøm gitt.....

Siv.

Siv og Kari
Det er når vi tok en tilfeldig valgt rute på vår søken etter denne Eikenesøya at omgivelsene ble veldig trange og grunne ikke minst.
Her er det pent og bare blide padlere da gitt  ;ø)

Nå blir det trangt og grunt snart.

Oddvar går med båten, noen gikk med noen andre.......

Det botaniske mangfoldet er stort her, hmm her må jeg tilbake....

Her er det vanskelig å rulle.

Dette er en bro vi måtte gå over og under????

Jeg ser vannet, jeg ser vannet.

Lang lang rekke
Det var jo ikke helt fritt for at vi ble glade når vi fikk vann under båten igjen, bare gress er jo litt dumt egentlig. Det var nå så varmt at noen rullet og noen begynte med litt kamerat redning og egenredning, det er smart på en dag som dette.

Dette klarte du bra. Helge in action.

Kanskje den beste rasteplassen vi har funnet.

Samme som over, en liten strand for kajakk padlere,her kan man også overnatte.


Samme som over og over, her er det relativt ulendt terreng.

For en herlig dag vi har hatt, blide fjes og sol er god knall på en dag som dette. At de samme folkene padler, er jo en kjempebonus. Snart er det torsdagstur med havpadlerne og det er også en god ting. Bli med da vel.